Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı- Temel Et ve Kebap Eğitimi

Iğdır Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri, Sektörle Buluşmaya Devam Ediyor

 

Iğdır Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri, Doç.Dr.Menekşe Bulut rehberliğinde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mutfağında, iş hayatına girmeden önce,  sektör uzmanlarıyla   buluşmuşlardır.

Etkinlik’ Sakatatlar ve Mutfaklarda Kullanımı’ dersi kapsamında et sökümü ve özellikleri, karkas parçalama, bebap yapım metotları, et soslama, et pişirme metotları, tabak hazırlama ve sunum teknikleri, meze hazırlama gibi konularda öğrencilere Şef Habib Özmen tarafından uygulamalı sunum düzenlenmiştir.

Doç. Dr. Menekşe Bulut, verdiği dersler çerçevesinde öğrencilerin sektörle iç içe olmaları gerektiğini, öğrencilerin kariyerlerinde daha kolay yol alabileceğini, öğrencilerin sektörde karşılaşacağı sorunlara pratik çözümler üretme yeteneğinin artacağını, eğitim ve öğretimde Üniversite- Sanayi İşbirliğinin büyüm önem taşıdığını vurgulamıştır.

Program, öğrencilerin de uygulamaya katılması ile son bulmuştur.