turizm.igdir.edu.tr

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ 

Turizm Fakültesi

  • Portal

  • ×
  • Anasayfa
  • Fakültemiz
    • Hakkımızda
    • Misyon ve Vizyon
    • Dekanın Mesajı
    • Organizasyon Şeması
    • Akademik Personel
    • İdari Personel
  • Yönetim
    • Dekan
    • Dekan Yardımcıları
    • Yönetim Kurulu
    • Fakülte Kurulu
    • Fakülte Sekreteri
  • ​Akademik
    • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
    • Turizm İşletmeciliği Bölümü
  • Öğrenci
    • Aday Öğrenci
    • Sınav Takvimi
    • Ders Programları
    • Ders İçerikleri
    • Staj Formları
    • Dilekçeler ve Formlar
  • Kalite
    • Kalite Komisyonu
    • Mevzuat
    • İş Akış Şemaları
    • Görev Tanımları
    • Birim Faaliyet Raporları
    • Kalite Dokümanları
    • Amaç Hedef Planları
  • Fakülte Seminerleri
  • İletişim
  • 0
  • turizm.igdir.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Öncek Sonraki
  • Genel Bilgi
  • Akademik Personel
  • Ders Kataloğu
  • Çift Anadal / Yandal Programları
  • Değişim Programları
  • Kariyer
  • Program Tanıtım Sunusu
  • İletişim

Genel Bilgi

Bölüm veya programınızla ilgili genel bilgi:

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına olan ilgi artmış ve önemli bir meslek dalı haline gelmiştir. Gastronomi, yeme ve içme kültürünün bilim ve sanata dönüşmesidir. Gastronomi sadece gıda maddelerinin hazırlanıp tüketilmesine ilişkin bir süreç değildir. Yiyecek ve içeceklerin tarihsel gelişme sürecinden başlayarak tüm özelliklerinin ayrıntılı bir biçimde anlaşılması, uygulanması ve geliştirilerek günümüz şartlarına uyarlanması çalışmalarını kapsayan bir bilim dalıdır. Gastronomi çalışmalarında kullanılan yöntemler ve yaklaşımlar diğer disiplinlerden derlenmiş olduğu için doğası gereği disiplinler arasıdır.

Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, gerekli bilgi ve beceri ile donatılmış, analitik düşünme ve iletişim becerileri yüksek, uluslararası düzeyde rekabet edebilecek, çalışma yaşamlarında disiplinli, azimli, araştırmacı ve yenilikçi genç yönetici şefler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Eğitim – Öğretim süresi 4 yıl olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programında öğrenciler ilk yıllarında bilimsel hazırlık ve yetkinlik tamamlayıcı dersleri alacaklardır. Gastronomi sanatı sadece yemek pişirme anlamına gelmemektedir. Bu nedenle gerekli uygulama dersleri ile harmanlanmış teorik dersler, öğrencilerimizin kültürel ve bilimsel alt yapıyı alarak ve gıda ile ilgili tüm alanlarda vizyon sahibi gastronomlar olarak yetiştirilmesini sağlayacaktır.



Akademik Personel

Doç.  Dr. Mubin KOYUNCU

​ Dekan Yardımcısı/ Bölüm Başkanı  

  mubin.koyuncu@igdir.edu.tr

  476 213 00 10  Dahili : 4132

Doç. Dr. Gülçin YILDIZ

​Akademisyen​

  gulcin.yildiz@igdir.edu.tr

  476 213 00 10  Dahili : 4121

Doç.Dr. Gülşen BAYAT

​ Dekan Yardımcısı/ Akademisyen

  gulsen.bayat@igdir.edu.tr

  476 213 00 10  Dahili : 4101

Doç.Dr. Menekşe BULUT

​Akademisyen​

  menekse.bulut@igdir.edu.tr

  476 213 00 10  Dahili : 4136/7933

Dr. Öğr. Üyesi Arzu İMECE

​Akademisyen

  arzu.imece@igdir.edu.tr

  476 213 00 10  Dahili : 4122

Dr. Öğr. Üyesi Enes KAVRUT

Akademisyen

  enes.kavrut@igdir.edu.tr

  476 213 00 10  Dahili : 4121/7933

Öğr. Gör. Fatma Nur TUNAY

​Akademisyen 

  fatma.tunay@igdir.edu.tr

  476 213 00 10  Dahili : 4120

Arş. Gör. Ayşe Nur ELMASKAYA

​Akademisyen​

  aysenur.elmaskaya@igdir.edu.tr

  476 213 00 10  Dahili : 4135

Ders Kataloğu

  • Ders İçerikleri / Ders Kataloğu

Çift Anadal / Yandal Programları

Çift Anadal Programı: Öğrencilere, asıl bölümlerinin yanı sıra ilgi duydukları başka bir bölümde de lisans derecesi alma imkanı tanır. Bu programda, öğrenciler iki farklı bölümün derslerini tamamlayarak her iki alanda da diploma sahibi olabilirler.

Yandal Programı: Öğrencinin asıl bölümü dışında ilgi duyduğu başka bir alanda belirli sayıda ders almasını sağlar. Yandal programını tamamlayan öğrencilere, bu alanda resmi bir sertifika verilir; ancak bu, ikinci bir lisans diploması anlamına gelmez.

  • Çift Anadal ve Yandal programlarına ulaşmak için tıklayınız.




Değişim Programları

Öğrencilere, belirli bir süre boyunca yurtiçi veya yurtdışındaki başka bir üniversitede eğitim alma fırsatı sunar. Bu programlar sayesinde öğrenciler, farklı kültürleri tanıma, yabancı dil becerilerini geliştirme ve uluslararası akademik deneyim kazanma imkanı bulurlar. En yaygın değişim programları arasında Erasmus+, Mevlana ve Farabi gibi programlar yer alır.

  • Erasmus Programı için tıklayınız.
  • Mevlana Programı için tıklayınız.
  • Farabi Programı için tıklayınız. 

Kariyer

Bölümün / Programın Amacı / Hedefleri: Öğrencilere alanlarında gerekli bilgi ve becerileri kazandırarak, onları mesleki hayata hazırlamak.

Bölümün / Programın Mevcut Durumu ve Geleceği: Mevcut öğrenci ve öğretim kadrosu ile yürütülen projeler; gelecekteki hedefler ve gelişim planları.

Alanın Altında Yer Alan Meslekler: Alanla ilgili icra edilebilecek meslekler ve gelecekte önem kazanacak kariyer yolları.

İş Bulma İmkanları: Mezunların kamu ve özel sektörde sahip olabilecekleri iş fırsatları ve sektörle olan bağlantılar.


Program Tanıtım Sunusu

Bir bölüm veya programın temel özelliklerini, eğitim olanaklarını ve hedeflerini tanıtmak amacıyla hazırlanan sunumdur.

İletişim

Karaağaç Kampüsü, Turizm Fakültesi

​
​Telefon: +90 476 223 00 10

  • E-posta: turizm@igdir.edu.tr



Program Tanıtım Sunusu

Bir bölüm veya programın temel özelliklerini, eğitim olanaklarını ve hedeflerini tanıtmak amacıyla hazırlanan sunumdur.

İletişim

  • ​Adres : Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü, Tuzluca Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü
  • ​Çağrı Merkezi : 444 9 447
    ​Telefon: +90 476 223 00 10 - 3405

  •    Faks: +90 476 223 00 17 
  • E-posta: tuzluca@igdir.edu.tr

Bizi takip et

Karaağaç Kampüsü, Turizm Fakültesi Emek Mah. Evren Paşa Cd. No:79 (Uygulama Oteli İçi) 76000 Iğdır/Merkez

  • +90 476 223 00 10
  • t urizm@igdir.edu.tr