Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri bölgesel şartları aşarak doğru teknikler ile inanılmaz lezzetleri öğrenmeye devam ediyor. Bölümümüz 3. Sınıf öğrencileri bu yıl Dr. Öğretim Üyesi Arzu İMECE tarafından verilen Deniz Mahsülleri dersinde ahtapot yapımının bütün inceliklerini öğrendi. Maliyetinin yüksek, pişirme tekniğinin güç olması ve alışılmışın dışında bir lezzet olması sebebiyle sofralarımızda kolay bulunmayan ahtapot, Iğdır Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencilerine öğretilmek üzere getirtildi. Ahtapot yapısı ve pişirilme süreci ile ilgili detaylı bilgi vererek, nasıl yapıldığını öğrencilerine uygulamalı olarak gösteren Arzu İMECE öğrencilerin kolaylıkla öğrendiğini ve derse büyük bir ilgi gösterdiklerini ve ayrıca ders sürecinde hem eğitici hem de oldukça eğlenceli sahnelerin yaşandığını belirtti. Derse misafir gurme olarak katılan Doç. Dr. Gülşen BAYAT ve Doç. Dr. Gülçin YILDIZ başarıyla yapılan ahtapot sote, ahtapot çorbası, ahtapot ızgara gibi farklı tekniklerle sunulan lezzetler için olumlu görüşlerini bildirdi.