DENEYAP Öğrenci Grubu ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin Mutfak Atölyesi Etkinliği

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, Türkiye'nin gelişimine öncülük edecek olan Milli Teknoloji Hamlesini gerçekleştirecek nesillerin yetiştirilmesi amacıyla kurulmuş, Uzman eğitmen kadrosu tarafından hazırlanan öğretim programı ile atölyeler, Geleceğin Teknoloji Yıldızları'nın gelişimini destekleyerek insanlık ve ülkemiz adına teknolojik yeniliklerle başarılı ürünler ortaya koyma amacına yönelik çalışmalar yürütmektedir. Bu Projenin Iğdır Deneyap Sorumlusu Songül KILIÇ; Iğdır ilimiz DENEYAP öğrenci grubunun bir mutfak atölye çalışması yürütmeleri kapsamında, Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümüne bir talep iletmiştir. Yapılacak çalışma Fakülte Dekanlığında görüşülmüş ve Turizm Fakültesi Dek. Yardımcısı, Doç. Dr. Mubin KOYUNCU yapılacak çalışmanın koordinasyonunu yapmak üzere görevlendirilmiştir. Uygulama Mutfağında gerekli plan ve programlar yapılmış, kullanılacak Mutfak Malzeme ihtiyacı olan ürünler EVSEM Gıda ve Yemek Şirketinin katkıları ile sağlanmıştır. 23.01.2025 tarihinde öğrenciler Saat 10:15 gibi ilk grup 18 öğrenci 6 masada Gastronomi Bölüm öğrencilerinin grup liderliğinde çalışmalarına başlamış ve toplam 45 civarında ki öğrenci grubu, 3 oturumlu çalışma yürütülerek tamamlanmıştır. Iğdır Deneyap Sorumlusu Songül KILIÇ, Gastronomi Bölümü öğretim elemanlarımız Dr. Öğr. Üyesi Arzu İMECE ve Öğr. Gör. Fatma Nur TUNAY çalışmaların düzenli ve planlı yürütülüp tamamlanmasını sağlamışlar, Gastronomi Bölümünde 6 öğrencimiz de, grupların çalışmalarını uygulamasında grup liderliği yapmışlardır. Mutfak Atölye çalışması süresince öğrencilerin istekli katılım sağladıkları ve memnuniyetle Mutfaktan ayrıldıkları gözlemlenmiş, yine çalışmaları izleyen birkaç öğrenci velilerinin merak ve sevinç içerisinde yapılan çalışmaları takip ettikleri izlenmiştir.